Csípő izmainak edzése – III. Csípő közelítők

Csípő izmainak edzése – III. Csípő közelítők

KIK EZEK A BÁJOS NEM TÚL GYAKRAN MEGEDZETT IZMOK?

  • Fésűsizom
  • Karcsúizom
  • Rövid combközelítő izom
  • Hosszú combközelítő izom
  • Nagy combközelítő izom

BÁR IZOLÁLTAN NEM SOKSZOR DOLGOZTATJUK MEG ŐKET MÉGIS FONTOS MEGJEGYEZNI, HOGY SOK GYAKORLATBAN SEGÍTIK A KÜLÖNFÉLE GYAKORLATOK  KIVITELEZÉSÉT. ILYEN ALAPGYAKORLAT A MÁR SOKAT EMLEGETETT GUGGOLÁSOK, KITÖRÉSEK VAGY ÉPP A FELHÚZÁSOK.

HA IZOLÁLTAN SZERETNÉNK ŐKET SOKKOLNI, AKKOR IGÉNYBE VEHETÜNK CSÍPŐKÖZELÍTŐ GÉPEKET ILLETVE MÁS CSIGÁS ÉS GÉP ALTERNATÍVÁKAT.

DE NEM FELTÉTLEN KELL HOZZÁ KÜLÖNÖSEBBEN DRÁGA ESZKÖZ! HA NEM AZ A HOBBID, HOGY A CSÍPŐKÖZELÍTŐIDRE TÖMEGELSZ AKKOR MŰKÖDNI FOG AZ ALÁBBI IGEN EGYSZERŰ GYAKORLAT: FEKÜDJ HANYATT A LÁBAIDAT EGYENESEN TARTVA EMELD FEL ÚGY, HOGY KÖZEL DERÉKSZÖGET ALKOSSANAK A TÖRZSEDDEL. EBBŐL A KIINDULÓ POZÍCIÓBÓL A 2 LÁBADAT KEZD EL TÁVOLÍTANI, A FÖLD FELÉ ENGEDVE OLDALIRÁNYBAN. AMEDDIG CSAK BÍROD ENGEDD LE, A VÉGPONTON PRÓBÁLJ TUDATOSAN RÁFESZÍTENI MAJD VISSZAEMELNI ŐKET A KIINDULÓ HELYZETÜKBE. HA EBBŐL LASSAN, KONTROLLÁLTAN MEGCSINÁLSZ 3*15-20 DB-OT ÉS NEM ÉG, AKKOR TE VAGY XÉNA A HARCOS HERCEGNŐ. MINDENESETRE HA NÖVELNÉD AZ INTENZITÁST EGY EGYSZERŰ BOKASÚLY KIVÁLÓ MEGOLDÁS LEHET.

MILYEN RENDSZERESSÉGGEL KELL RÁ EDZENI ÉS HÁNYSZOR?

HÖLGYEKNEK MINIMUM HETI RENDSZERESSÉGGEL,DE HA ELSZÁNT VAGY ÉS HETI 4-5 EDZÉSSEL IS MEGBIRKÓZOL, SIMÁN BEIKTATHATSZ PÁR GYAKORLATOT MINDEN ALSÓTESTET ERŐSÍTŐ NAPODBA. EGYEDÜL ARRA FIGYELJ, HOGY AMENNYIBEN NAGYOBB SÚLYOKKAL DOLGOZOL, NE PONT EGYMÁST KÖVETŐ NAPOKON TÖRTÉNJENEK. AZ IZMAIDNAK UGYANIS MEG KELL ADNI A SZÜKSÉGES REGENERÁCIÓS IDŐT!

A COMBKÖZELÍTŐK LÉVÉN NAGYOBB TERHELÉSHEZ NINCSENEK SZOKVA KIFEJEZETTEN IGÉNYLIK A FOKOZATOSSÁGOT TERHELÉSKOR. EDZÉSÜK ELŐTT MINDENKÉPP VÉGEZZ EGY KIS TERHELÉSŰ BEMELEGÍTŐ GYAKORLATOT. TOVÁBBÁ EDZÉS VÉGÉN SEMMIKÉPP SE HAGYD KI A NYÚJTÁST MERT AZZAL A KELLEMETLEN TÜNETEKET ELKERÜLHETED ÉS GYORSÍTHATOD A REGENERÁCIÓT.